Luni - Vineri 9:00 - 18:00

INCHEM POLONIA Pigment concentrat INCHEM MIX, 27 Dark Brown, 80ml

Cod:

901446


Cod intern: #1229795

  • Distribuie pe:
7,16 lei TVA inclus

Disponibilitate: Nu este in stoc


Cost livrare in Bucuresti: 20,45 lei
Cost livrare in tara: 30,35 lei
(costul include kg suplimentare, in limita a 6 kg) (Livrare gratuita in tara pentru comenzile de peste 499,00 lei)


Descriere Pigment concentrat INCHEM MIX, 27 Dark Brown, 80ml de la INCHEM POLONIA

Caracteristici:

  • Pigment concentrat, universal ce nu conține: rășini, etilen glicoli, metale grele, compuși organici volatili și alchilfenoli etoxilați.
  • Se uniformizează ușor în emulsii pe bază de apă dar și în vopsele pe bază de solvenți.
  • Reprezintă o garanție a obținerii de culori repetabile, economice.
  • Recomandat pentru nuanțarea și colorarea vopselelor, emailurilor, lacurilor gata preparate utilizate atât la interior cât și la exterior.

Utilizare:

  • vopsele și emailuri pe bază de solvenți: alchidice (ftalice, uleiuri ftalice), cauciuc clorurat, nitroceluloză.
  • tencuieli
  • emailuri utilizate la vopsirea lemnului.
  • emailuri folosite la vopsirea ceramicii neglazurate.
  • nuanțarea Fugaremix - Soluție pentru renovarea rosturilor.

Informații practice:

  • Datorită tehnologiilor și materiilor prime utilizate de diverși producători de vopsea și lac, vă recomandăm să efectuați un test pe o cantitate mică de vopsea sau lac.
  • Culorile obținute depind de tipul și calitatea vopselei/lacului ce urmează a fi colorate.
  • Porozitatea, tipul și structura substratului, precum și condițiile de mediu și de iluminare pot influența, de asemenea, culoarea finală.

Vopsele pe bază de solvent - culoare albă

În cazul colorării vopselelor și a emailurilor pe bază de solvent este posibil să se obțină doar nuanțe pastelate deschise (vopseaua alchidică albă + pigmentul negru va da o nuanță gri închis, nu una neagră, cu adaosul maxim de 10%). Acest lucru este cauzat de conținutul foarte mare de dioxid de titan din vopsele.

Pentru obținerea nuanțelor închise, vă recomandăm să folosiți vopsele alchidice colorate gata preparate și să le accentuați culoarea cu pigmenții MIX. Pentru a ajunge la nuanțe închise, puteți încerca să folosiți vopsea colorată în nuanță pastelată, de ex. nisip sau vopsea bej ca bază pentru nuanțarea cu Pigment MIX.

Lacuri transparente

Se pot aplica toate culorile de pigmenți. Lacul colorat va accentua structura lemnului. Pigmentul trebuie adăugat în cantități mici. Unele lacuri cu luciu ridicat se pot mătui. Înainte de aplicarea pigmenților MIX în lacuri poliuretanice vă recomandăm să efectuați un test de nuanțare.

Lemn brut, ceramică neglazurată

Pigmenții MIX nu conțin agenți de legare (rășini), prin urmare, ar trebui adăugați în vopsele sau lacuri. Aplicarea directă este posibilă de ex. pentru nuanțarea lemnului brut sau a placajului, având ca rezultat evidențierea structurii lemnului. Pigment MIX poate fi utilizat pentru vopsirea ceramicii neglazurate. Diluați Pigment MIX în apă, pentru a atinge intensitatea de culoare dorită și apoi aplicați. Un produs ceramic colorat în acest mod trebuie acoperit cu un strat de lac transparent. După diluare, pigmentul nu se poate depozita.

Gips

Poate fi colorat în totalitate.

Mortar

Nu recomandăm utilizarea Pigment MIX pentru mortar din cauza posibilelor dificultăți în obținerea unei culori uniforme. Ar trebui efectuate teste de colorare.

Produse întărite în contact cu umiditatea din aer și produse întărite chimic (bicomponente, epoxidice și poliuretanice)

A nu se folosi.

*Se poate obține un număr nelimitat de culori și nuanțe în funcție de cantitatea de vopsea adăugată (vezi paletar culori) și de amestecul de pigmenți, ceea ce vă permite crearea propriei culori. Pentru obținerea culorilor din paletar, adăugați un recipient de 80ml de pigment la 1L, 3L sau 10L, în funcție de intensitatea culorii pe care doriți să o obțineți.

*Citiți cu atenție fișa tehnică sau eticheta produsului înainte de utilizare!

  1. Agitați bine Pigment MIX înainte de utilizare.
  2. Pelicula formată la suprafață nu constituie un defect al produsului.
  3. Vă recomandăm să efectuați un test de nuanțare pe o cantitate mică de vopsea sau lac pentru a verifica toleranța reciprocă și pentru a defini proporția adecvată.
  4. Măsurați și cântăriți cantitatea necesară de pigment și turnați-l încet în produsul ce urmează a fi colorat, amestecând bine până când se obține o culoare uniformă.
  5. În timp ce amestecați, evitați spumarea excesivă, care poate deteriora proprietățile de aplicare.
  6. Concentrația maximă recomandată de Pigment MIX este de 10% din masa netă totală a produsului final.
  7. Vă recomandăm să efectuați teste de colorare a produselor pe bază de solvent, deoarece în unele cazuri pot rezulta culori neuniforme.

Rareori informatiile pot contine mici inadvertente: fotografiile produsului au caracter informativ si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Fiecare produs comercializat beneficiaza de garantia specifica data de catre furnizorul, producatorul sau distribuitorul oficial. Toate marcile apartin detinatorilor legali. Echipa noastra face toate eforturile pentru a elimina orice inadvertente sau erori.

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.