Luni - Vineri 9:00 - 18:00

ProGARDEN PF 555 Pompa suprafata 1.5", 1100W, 80L/min, 55m, apa curata

Cod:

4570000012


Cod intern: #2581015

  • Distribuie pe:
742,48 lei TVA inclus

Disponibilitate: In stoc depozit


Cost livrare: 4,75 lei
(costul include kg suplimentare, in limita a 6 kg) (Livrare gratuita in tara pentru comenzile de peste 499,00 lei)


Suma dorita: lei
Numarul de rate: luni
Asigurare*: lei
Rata lunara*: lei
Total de plata*: lei

Descriere ProGARDEN PF 555 Pompa suprafata 1.5", 1100W, 80L/min, 55m, apa curata de la PROGARDEN

Pentru toata gama de pompe electrice Progarden beneficiati de termen de garantie 3ani.

Pompa:
Pompele de apă Progarden din seria PF sunt pompe de suprafață, autoamorsante, cu adancime de aspirație maximă de până la 8 m, fiind destinate pompării apei curate, cu sau fără bule de aer.
Temperatura maxima a apei nu trebuie să depășască 35ºC. Temperatura mediului ambiant în care funcționeză trebuie sa fie cuprinsă intre 5 si 40ºC.
Carcasa pompei este fiabila, robustă, rezistentă la presiune si abraziune fiind fabricată integral din fontă si avand o grosime corect dimensionata. Suprafata de racire este supradimensionata (+20%) astfel incat caldura se disipa rapid si eficient asigurandu-se o foarte buna racire.
Turbina este bine echilibrata de asemenea foarte ezistentă la coroziune si abraziune. Aceasta este fabricata din alamă.
Difuzorul, aflat in interiorul pompei este fabricat din noryl, o rășina amorfă cu o foarte bună rezistență mecanică, la abraziune si temperatură.

Protecția la coroziune:
Elementele exterioare care necesita protectie suplimentară la coroziune sunt tratate impotriva oxidării prin acoperirea cu pulberi din polimeri in câmp electrostatic ( electroforeza). Acest procedeu, spre deosebire de vopsirea clasica pe bază de solvenți, consta în depunerea unei pelicule continue de polimer (plastic) pe toată suprafață protejată. In acest fel se formează un film care îmbracă întreaga suprafață fără întreruperi, ceea ce duce la cresterea rezistentei pompei din punct de vedere mecanic, chimic și termic. Pordusul iși pastreaza culoarea si proprietățile in timp.
Elementele din material plastic, cutia de borne, ventilatorul si capacul de protectie sunt din nylon armat cu fibre, cu rezistență mecanică ridicată.

Calitate:
Pompele Progarden sunt fabricate folosind tehnologii avansate si materiale de calitate. Liniile de fabricatie sunt automate si control al calități este efectuat in fiecare etapă de fabricatie.
Pompele noastre au bobinaje eficiente, materiale rezistente la coroziune sau tratate special anticoroziune acolo unde materialele nu pot fi natural rezistente la oxidare.
Exploatate corect, conform specificațiilor tehnice, acestea ating cu ușurință o durată de viață cuprinsă între 5 și 10 ani, fiind nevoie de o intretinere minimală in toata aceasta perioada.

Aplicatii:
Pompele PF, de la Progarden poti fi utilizate intr-o multitudine de situatii:
1. Sisteme automate de alimentare cu apă pentru locuințe, spatii comerciale, spalătorii auto, sisteme de irigatii etc.
Aceste sisteme pot utiliza cu success pompele de suprafața Progarden din seria PF in oricare din urmatoarele tipuri de instalatii:
1.1 alimentarea rezervoarelor montate la inaltime pentru alimentare cu apa gravitațional, ”prin cădere” cu sistem de pornire si oprire cu senzor de nivel sau cu plutitor.
1.2 automatizari on/off tip ”Hidrofor” cu rezervor presurizat și presostat mecanic sau electronic.
1.3 automatizari cu regulatoare automate de debit, electronice, tot cu comandă on/off
1.4 automatizari de ultimă generație, cu presiune constantă, comandate cu invertore cu frecvență variabilă, asa cum sunt sistemele Progarden VFA.

2. Sisteme de irigatii
2.1 autoamte, folosind unul din sistemele de comandă menționate la punctul 1
2.2 sisteme de irigații fară control al presiunii, de exemplu cu șanțuri de irigare si alimentare din puțuri, iazuri, lacuri, canale de irigații etc.

3. Pompă pentru transfer
Transferarea apei sau a altor lichide non-corozive, non-inflamabile cu vâscozitate apropiată de vâscozitatea apei dintr-un rezervor in altul.

Motorul:
Bobinaj din cupru 100%
Bobinajul pompelor Progarden este de buna calitate, corect dimensionat în raport cu puterea motorului, realizat integral pe linii de fabricație automate, moderne, folosind numai sârmă specială pentru bobinaj, din Cupru pur, de Clasa F. Acesta are o rezistența foarte ridică la temperatura, păstrându-și izolatia electrică și puterea până la temperaturi extreme, de 155ºC.
Un alt avantaj al bobinajului din cupru pur este eficiența energetică mult mai mare. Pierderile interne de energie sunt foarte mici ceea ce înseamnă în practică mai multă apă pompată pentru fiecare kW consumat.
Pompele Progarden din seria PF au motoare cu diametru mare. Acest factor, chiar daca induce un cost mai mare de fabricație, are o contribuție majoră la cresterea performațelor motorului în special prin creșterea cuplului și al transferului de căltură avand o suprafață de transfer mai mare.

Rotorul:
Fiind echipate cu motoare de inducție rotoarele sunt fără bobinaj, asa-numitele motoare cu rotor în scurt-circuit. Daca sunt fabricate din materiale de calitate, aceste componente sunt practic indestructibile. Rotoarele pompelor Progarden au ax din inox și sunt testate automat în procesul de fabricație pe mașini de înaltă precizie pentru a elimina în totalitate orice defect de fabricatie.

Sistem de răcire:
Un efect secundar al funcționării motoarelor electrice este degajarea de căldura care, dacă se acumulează, poate sa deterioreze anumite componente interne sau să reducă semnificativ durata de viață a pompei.
Cantitatea de caldură degajată crește odată cu: temperatura exterioară, sarcina aplicată motorului și durata de funcționare fără întreruperi.
Pentru a contracara acest efect pompele Progarden sunt echipate cu un sistem de răcire performant format dintr-un ventilator pentru răcire forțată si un radiator din aluminiu cu suprafață mare de contact care asigură un transfer termic excelent fiind totodată foarte rezistent la coroziune.

Lagăre:
Si la acest capitol nu au fost facut rabat de la calitate. Rulmentii cu bile sunt de buna calitate asigurând functionarea cu pierderi minime de energie mecanică având în același timp o durată foarte mare de exploatare.

Date tehnice:
Putere absorbita: 1000 W / 1.5 CP
Debit maxim: 80 L/min
Inaltimea max. de refulare: 55 m
Adancime max. de aspiratie: 8 m
Curent de intrare: 8 A
Tensiune de alimentare: 230 V
Racord aspiratie/refulare: 1 ½ x 1 inch
Turatie nominala: 2900 rpm
Temperatura max. de operare: 40ºC
Temperatura max. a fluidului pompat: 35ºC
Dimensiuni: 510 x 230 x 260 mm
Dimensiuni ambalaj: 565 x 240 x 280 mm
Greutate neta / bruta: 26 / 28 kg
Grad de protectie: IP54
Clasa de izolatie: B
Cablu de alimentare: 28 cm

Set livrare:
10 cm fara stecher
Ambalaj profesional, din lemn, care asigură o buna protectie in timpul transportului.
Manual de utilizare
Declaratie de conformitate CE
 

Rareori informatiile pot contine mici inadvertente: fotografiile produsului au caracter informativ si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Fiecare produs comercializat beneficiaza de garantia specifica data de catre furnizorul, producatorul sau distribuitorul oficial. Toate marcile apartin detinatorilor legali. Echipa noastra face toate eforturile pentru a elimina orice inadvertente sau erori.

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.